Pukulan Satria

Pukulan Satria

Pukulan is een zelfverdedigingskunst Afkomstig uit het voormalig Nederlands Indië (Indonesie), ontstaan in Batavia (Jakarta) in de Indische wijk Kamajoran. Grondlegger is de heer Kempees. Onze stijl komt uit Bantam (west Java), leider was de heer A. Hoffmann. Na diens overlijden is dit overgedragen aan de heer R. Cornelissen. Pukulan is een close combat (kortbij gevecht) en bestaat uit een groot aantal combinaties van zelfverdediging technieken tegen Verschillende soorten aanvallen. Er bestaat een redelijke ballans tussen arm- en been technieken alhoewel er een duidelijke voorkeur bestaat voor de arm technieken.
Discipline, techniek, Tactiek en conditie vormen de basis, dit in combinatie met snelheid, kracht en explosiviteit geven onze Pukulan stijl net DAT Exclusieve. Er wordt op een traditionele manier les gegeven, waarbij de gezondheidsleer niet uit het oog wordt verloren.

De training bestaat uit een fysiek en een mentaal gedeelte. In het fysieke gedeelte wordt geleerd hoe je jezelf Fysiek kan verdedigen. Je leert een aanval af te Weren of te ontwijken en hoe je los komt van iemand die je vastpakt (Bevrijdings technieken.) Eventueel een counter toe te passen. In het mentale deel besteden we aandacht aan het Voorkomen van een conflict. Lichaamstaal en Intuïtie staan centraal.

Comments are closed.