Informatie

Pukulan is een Indische stijl van zelfverdediging die zijn oorsprong vindt in het voormalig Nederlands Indië.

Training

Het onderscheidt zich van veel andere vechtsporten door het praktiseren van de drie Martialarts disciplines;

  1. De sport (ola raga) gebonden aan regels.
  2. Het gevecht (Bela diri) zelf verdediging in praktische Situaties.
  3. Het spirituele onderdeel (Seni Budaja) is het culturele en de geestelijke ontwikkeling ter ondersteuning van Boven genoemde onderdelen, dit voor de ver gevorderden al naar gelang de interesse.

Pukulan is een kortbij gevecht en bestaat uit een groot aantal combinaties van zelfverdediging technieken tegen verschillende soorten aanvallen. Er bestaat een redelijke ballans tussen arm-en been technieken, Hoewel er een duidelijke voorkeur bestaat voor de armtechnieken. Discipline, techniek, tactiek en conditie vormen de basis, dit in combinatie met snelheid, kracht en explosiviteit geeft onze Pukulan stijl net DAT Exclusieve. De sfeer is Vriendschappelijk en de training verantwoord, Waardoor het ook geschikt is voor vrouwelijke deelnemers.

 

Pupillen en Junioren

De pupillen en junioren training is vooral gericht op het bevorderen van de lichamelijke motoriek, lenigheid en behendigheid. Daarnaast wordt er Veel aandacht besteed aan normen en waarden, discipline, weerbaarheid en sociale vaardigheden. Dit alles zoveel mogelijk in spelvorm, waarbij spelplezier voorop staat. De weerbaarheidtraining bestaat uit een fysiek gedeelte en een verbaal gedeelte. In het fysieke onderdeel worden de basis technieken van de Pukulansport beoefent.

 

50 + opleiding

Dat sport goed is voor onze gezondheid is een wetenschappelijk gegeven.
Het bevordert onze mentale en fysieke welzijn waardoor u er zich goed bij voelt.
In een maatschappij die zich al jaren aan het verharden is en waar normen en waarden vervagen, respect voor ouderen geen vanzelfsprekendheid meer is , waarbij zelfs fysiek geweld tegen ouderen niet wordt geschuwd, is Agressie regulatie en fysieke weerbaarheid geen overbodige luxe.

De Pukulanclub Satria biedt de mogelijkheid om op een leuke en verantwoordde Manier, zelfverdedigings technieken te leren om zo uw weerbaarheid en handelingsvaardigheid te verhogen. Weten hoe je iets moet doen, is nog geen garantie voor handelings vaardigheid.

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met René Cornelissen, leider van de Pukulanclub Satria.

Telefoonnummer: 06-51831947.
Email: mascornelissen@gmail.com